Een instelling vastmaken aan het startmenu in Windows 10

Stel een vraag
Windows 10 laat zijn gebruikers hun favoriete programma's en documenten aan het startmenu vastmaken. Wat veel gebruikers niet weten, is dat je op dezelfde manier ook veelgebruikte instellingen aan Start kunt pinnen. Handig als je bijvoorbeeld vaak de vliegtuigstand gebruikt of veelvuldig van wifi-netwerk verwisselt.

Instellingen aan het menu Start vastpinnen

Klik op het Windows-logo in de taakbalk en vervolgens op instellingen om het instellingen-menu te raadplegen. Zoek nu onder de getoonde categorieën je favoriete instelling (bijvoorbeeld Datum en tijd). Door met de rechtermuisknop op de instelling te klikken en vervolgens Aan start vastmaken te selecteren, wordt deze als snelkoppeling aan het startmenu toegevoegd:


De door jou geselecteerde instelling wordt voortaan in het startmenu weergegeven in de vorm van een tegel. Door met de rechtermuisknop op de tegel te klikken en Van Start losmaken te selecteren, zal deze uit het startmenu verdwijnen:


Het uiterlijk van het startmenu is grotendeels naar jouw eigen voorkeur aan te passen. In deze How-To lees je hier meer over.
Jean-François Pillou

Onze content is geschreven in samenwerking met IT-experts, onder leiding van Jean-François Pillou, de oprichter van CCM.net en Digital Director bij de Figaro Group. CCM is een toonaangevende internationale tech-website en is beschikbaar in elf verschillende talen.

Meer over het team van CCM